تایم فریم در ارز دیجیتال

تاریخ انتشار:۱۷ دی ۱۴۰۲
مدت زمان خواندن: 19 دقیقه
تعداد بازدید ها: 46 بازدید

ارز دیجیتال یکی از بهترین روش‌ها برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و بلند مدت است. افراد زیادی در سال‌های اخیر بازار ارز دیجیتال را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کرده‌اند.

برخی از آن‌ها از طریق آزمون و خطا روش‌های سرمایه‌گذاری را آموخته‌اند و برخی دیگر به خوبی با تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال آشنایی دارند و بر اساس تحلیل‌هایشان در این بازار سرمایه‌گذاری می‌کنند.

اولین گام در تحلیل تکنیکال انتخاب تایم فریم مناسب است؛ اما آيا می‌دانید تایم فریم چیست؟

اگر جزو افراد تازه‌وارد به بازار ارزهای دیجیتال هستند؛ خواندن این مطلب می‌تواند به شما در یادگیری یکی از مهم‌ترین مفاهیم تحلیل تکنیکال کمک کند پس با ما همراه شوید.

تایم فریم در ارز دیجیتال چیست؟

تایم فریم

برای تحلیل روند رشد یا سقوط ارزهای دیجیتال از نمودارهای مختلفی استفاده می‌شود. هر کدام از این نمودارها بر اساس تایم فریم مخصوصی به نمایش درمی‌آیند.

برای مثال نمودار یک‌ساعته، نمودار روزانه ‌یا نمودار هفتگی تعدادی از نمودارهایی هستند که افراد حرفه‌ای برای تحلیل تکنیکال قیمت رمز ارزها با آن‌ها سر و کار دارند.

به بازه زمانی که نمودار قیمت را از هم جدا می‌کند، تایم فریم یا دوره تناوب قیمت می‌گویند.

معنی تایم فریم در ارز دیجیتال به همین سادگی است. این بازه‌های زمانی یا تایم فریم‌ها می‌تواند یک ثانیه یا حتی یک سال باشند.

برای مثال اگر تایم فریم یک نمودار ده دقیقه باشد، شما می‌توانید تغییرات قیمت را به ازای هر ده دقیقه یک‌بار به کمک نمودار متوجه شوید.

به عبارت ساده‌تر هر تایم فریم یک برش از زمان است که می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال کمک کند.

البته تنها مبنای تصمیم‌گیری در انجام معاملات، این نمودارها نیستند. با این حال نمودارها نقش مهمی در تصمیم‌گیری افراد حرفه‌ای ایفا می‌کنند. آن‌ها با مشاهده تایم فریم می‌توانند میزان ریسک در معاملات آتی را پیش‌بینی کنند.

چرا استفاده از بهترین تایم فریم ارز دیجیتال مهم است؟

اگر این سؤال برای شما به وجود آمده است که ضرورت تایم فریم در ارز دیجیتال چیست؟ و چرا انتخاب تایم فریم مناسب مهم است؟ با مطالعه این بخش می‌توانید پاسخ سؤالاتتان را بگیرید.

دریافت تأییدیه برای انجام معامله

افراد زیادی در بازار ارز دیجیتال مشغول فعالیت هستند. با این حال فقط افرادی را می‌توان حرفه‌ای نامید که تعداد معاملات سودده آن‌ها زیاد باشد و معاملات کم‌ریسک بیشتری انجام دهند. این افراد قبل از ورود به هر معامله‌ای نسبت ریسک به پاداش را می‌سنجند و بر اساس آن برای انجام معامله تصمیم می‌گیرند.

یکی از راه‌هایی که می‌تواند به شما در تائید تصمیمتان برای معامله کمک کند، بررسی تایم فریم‌هایی با بازه‌های مختلف است.

برای مثال اگر با توجه به داده‌های تایم فریم پانزده دقیقه‌ای یک موقعیت بسیار خوب برای خرید ارز دیجیتال را مشاهده می‌کنید اما در تایم فریم بالاتر روند رشد ارز دیجیتال نزولی است؛ به احتمال زیاد این فرصت خرید مناسب نیست و با ریسک زیادی همراه خواهد بود.

به همین ترتیب در انجام معاملات بزرگ‌تر باید تایم فریم‌های هفتگی را هم مورد بررسی قرار دهید. 

بررسی همه جانبه برای انجام معاملات کم‌ریسک‌تر

بسیاری از افرادی که به عنوان معامله‌گر در بازار ارز دیجیتال فعالیت می‌کنند دچار یک اشتباه بزرگ می‌شوند. این اشتباه نادیده گرفتن تایم فریم‌های مختلف و غرق شدن در یک تایم فریم مشخص است. برای مثال بسیاری از افراد به خوبی می‌دانند که تایم فریم‌های کوتاه‌مدت برای انجام معاملات روزانه بسیار مناسب هستند؛ بنابراین فقط به بررسی تایم فریم‌های پانزده دقیقه‌ای یا حتی کوتاه‌تر می‌پردازند.

این افراد از تایم فریم‌های روزانه، هفتگی یا ماهانه غافل می‌شوند. معامله بر اساس دیتاهای یک تایم فریم در ارز دیجیتال ریسک انجام معامله را افزایش می‌دهد بنابراین شما باید تایم فریم‌های متعددی را بررسی کنید. 

یافتن بهترین فرصت‌های معاملاتی

اگر مدت زیادی است که در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنید؛ احتمالاً متوجه این موضوع شده‌اید که بخش عمده سود شما در یک سال به خاطر تعداد محدودی معامله موفق بوده است؛ به عبارت دیگر بر اساس قانون پارتو هشتاد درصد از سود دریافتی شما تنها نتیجه بیست درصد از معاملات‌تان بوده است. درباره معاملات زیان‌ده هم اوضاع بر همین قرار است.

در واقع بخش قابل‌توجه زیان‌های شما در یک سال به خاطر چند معامله ناموفق بوده است؛ اما چطور می‌توان جلوی این معاملات زیان‌ده را گرفت و در عوض معاملات بهتری انجام داد؟ جواب ساده است.

شما باید از چند بازه زمانی مختلف برای پیدا کردن فرصت‌های طلایی و انجام معاملات سودآور استفاده کنید. با این کار نه‌تنها از بسیاری از رقبای‌تان جلو خواهید افتاد بلکه زیان کمتری هم متحمل می‌شوید.

کدام تایم فریم بهتر است؟

انتخاب بهترین تایم فریم در ارز دیجیتال نیازمند آشنایی با انواع تایم فریم‌ها است. ما در این بخش درباره انواع تایم فریم‌هایی که در تحلیل تکنیکال اهمیت زیادی دارند و می‌توانند به شما در موفقیت در این بازار پر نوسان کمک کنند؛ بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 تایم فریم کوتاه‌مدت

همان‌طور که می‌توانید حدس بزنید؛ بازه زمانی این تایم فریم بسیار کوتاه است. تایم فریم‌های کوتاه‌مدت فقط یک روز معاملاتی را پوشش می‌دهند و در پایان روز بسته می‌شوند.

اگرچه تایم فریم روزانه ارز دیجیتال در میان افراد زیادی پرطرفدار است. با این حال هنوز هم تایم فریم‌هایی با بازه‌های زمانی کوتاه‌تر مانند یک ساعته، چهارساعته و پانزده دقیقه‌ای طرفداران بیشتری دارند.

افرادی که از تایم فریم کوتاه‌مدت استفاده می‌کنند استراتژی خاصی را برای معامله در بازار ارز دیجیتال در نظر می‌گیرند. برای مثال آن‌ها فقط چند ساعت از روز را به معامله می‌پردازند و مابقی معاملات را به روزهای دیگر موکول می‌کنند.

تایم فریم میان‌مدت

یکی از بهترین تایم فریم‌ها در بازار ارز دیجیتال، تایم فریم میان‌مدت است. این تایم فریم‌ها یک‌ماهه، دوماهه و سه‌ماهه هستند.

تایم فریم‌های میان‌مدت ریسک انجام معامله را پایین می‌آورند زیرا نه آن‌قدر کوتاه هستند که کار را برای تحلیل دقیق دشوار کنند و نه آن‌قدر طولانی هستند که دست معامله‌گر را برای تصمیم‌گیری ببندند.

بسیاری از افرادی که تایم فریم‌های میان‌مدت را برای کسب سود بیشتر و جلوگیری از زیان انتخاب می‌کنند جزو افراد موفق در بازار ارزهای دیجیتال هستند. همچنین بهتر است بدانید تایم فریم‌های میان‌مدت بهترین و کم‌ریسک‌ترین تایم فریم‌ها برای نوسان‌گیری بازار ارز دیجیتال محسوب می‌شوند.

تایم فریم بلندمدت

اگر به دنبال بهترین تایم فریم در ارز دیجیتال برای نوسان گیری هستید؛ تایم فریم‌های بلندمدت برای شما کارایی نخواهند داشت. به طور کل افراد کمی تایم فریم‌های بلندمدت را انتخاب می‌کنند. این تایم فریم‌ها شامل بازه‌های زمانی یک‌ساله تا دوساله هستند.

اگر جزو تریدرهایی هستید که نگاه بلندمدتی به سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال دارید؛ حتماً باید تایم فریم‌های بلند مدت را تحت نظر بگیرید و بررسی و تحلیل آن‌ها را فراموش نکنید.

تایم فریم بررسی و ساختار

برخلاف تایم فریم‌های قبلی که معیار تقسیم‌بندی‌شان بر اساس زمان بود؛ تایم فریم‌ها را می‌توان بر اساس نوع استراتژی که برای معامله انتخاب می‌کنید هم تقسیم‌بندی کرد. در تایم فریم بررسی و ساختار شما باید یک تایم فریم را با توجه به شرایط‌تان انتخاب کنید.

برای مثال افرادی که روزانه فقط چند ساعت محدود برای معامله در بازار ارز دیجیتال در اختیار دارند می‌توانند به سراغ تایم فریم‌های چهارساعته بروند.

در عوض اگر تریدر هستید و ساعات زیادی را برای خرید و فروش در بازار ارز دیجیتال در اختیار دارید بهتر است به سراغ تایم فریم‌های کوتاه‌مدت یک‌ساعته یا حتی پانزده دقیقه‌ای بروید.

تایم فریم معاملاتی

تایم فریم‌های معاملاتی برخلاف تایم فریم‌های بررسی و ساختار که در بخش قبلی آن را بررسی کردیم، به بازه‌های زمانی کوچک‌تر تقسیم می‌شود.

در واقع شما باید اعداد دقیقی را به عنوان تارگت انتخاب کنید. برای مثال اگر تایم فریم روزانه را به عنوان تایم فریم بررسی و ساختار انتخاب کرده‌اید باید آن را به مقدار چهار تا ده برابر کوچک‌تر کنید. در این مثال تایم فریم چهارساعته می‌تواند انتخاب خوبی به عنوان تایم فریم معاملاتی باشد.

بهترین تایم فریم برای ترید روزانه کدام است؟

تا اینجا با انواع تایم فریم در ارز دیجیتال آشنا شدید؛ اما کدام یک از آن‌ها برای افرادی که به صورت روزانه ترید انجام می‌دهند بهتر است؟

با اینکه انتخاب تایم فریم مناسب به عوامل مختلفی بستگی دارد و هر کسی با توجه به نیازها و هدفش از معامله می‌تواند تایم فریم متفاوتی را انتخاب کند.

با این حال بهترین تایم فریم برای ترید روزانه تایم فریم‌های کوتاه‌مدت هستند. تایم‌ فریم‌های پنج‌دقیقه‌ای، پانزده دقیقه‌ای و … بهترین انتخابی هستند که شما می‌توانید برای نوسان‌گیری بازار به آن‌ها رجوع کنید.

تایم فریم در ارز دیجیتال؛ بهترین راهنمای شما در معاملات ارز دیجیتال

در بخش‌های مختلف این مطلب به طور مفصل درباره اهمیت انتخاب تایم فریم در ارز دیجیتال صحبت کردیم. اکنون شما می‌توانید با توجه به اهدافتان و زمانی که برای انجام معامله در اختیار دارید یک تایم فریم مناسب را انتخاب کنید.

تایم فریم‌ها بر اساس زمان به سه دسته کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شوند. تایم فریم معاملات و تایم فریم ساختار و بررسی هم باید بر اساس استراتژی‌های شما انتخاب شوند.

تایم فریم‌ها ابزارها مناسبی برای کمک به انجام معاملات سوده و کاهش تعداد معاملاتی است که شاید باعث ضرر و زیان شوند. همچنین انتخاب یک تایم فریم و بی‌توجهی به سایر تایم فریم‌های دیگر می‌تواند موجب شکست شما در بازار ارزهای دیجیتال شود.

یک تریدر حرفه‌ای با بهره‌گیری از داده‌های تایم فریم‌های مختلف بهترین فرصت‌ها را برای خرید و فروش پیدا می‌کند.

آموزش های مرتبط

چرا باید در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنیم؟

سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری نسبت به خرید و فروش مستقیم اوراق بهادار در بازار سرمایه،...
مدت زمان خواندن:1 دقیقه
ادامه مطلب

شمش طلا چیست؟

شمش طلا ، همان طلای خامی است که حداقل عیار آن ۹۹۵ و حداکثر آن ۹۹۹.۹۹ می‌باشد. نکته‌ای...
مدت زمان خواندن:1 دقیقه
ادامه مطلب

برای سرمایه گذاری طلای آب شده خوب است؟

نقدشوندگی خوب طلا و سکه در اوضاع اقتصادی امروز، سبب شده تا به یک گزینه سرمایه گذاری عالی...
مدت زمان خواندن:1 دقیقه
ادامه مطلب

چرا باید در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنیم؟

سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری نسبت به خرید و فروش مستقیم اوراق بهادار در بازار سرمایه،...
مدت زمان خواندن:1 دقیقه
ادامه مطلب

شمش طلا چیست؟

شمش طلا ، همان طلای خامی است که حداقل عیار آن ۹۹۵ و حداکثر آن ۹۹۹.۹۹ می‌باشد. نکته‌ای...
مدت زمان خواندن:1 دقیقه
ادامه مطلب
لیست عناوین مقاله