آرسون، همراه سرمایه گذاری

سرمایه‌گذاری در املاک مسکونی
انتشار
۱۷ دی ۱۴۰۲

انواع روش‌های سرمایه‌گذاری در املاک مسکونی

افزایش چند برابری قیمت زمین و مسکن در سال‌های اخیر باعث شده که افراد زیادی به سرمایه‌گذاری در املاک روی بیاورند. سرمایه‌گذاری بر روی ملک و زمین معمولاً با امید به آينده برای افزایش قیمت در طول زمان انجام می‌شوند.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران املاک هیچ وقت متضرر نمی‌شوند بلکه فقط میزان سود آن‌ها از سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند بسته به شرایط تغییر کند.

اگر شما هم به سرمایه‌گذاری در املاک مسکونی علاقه دارید و می‌خواهید با شیوه‌های سرمایه‌گذاری در این روش بیشتر آشنا شوید؛ با ما همراه بمانید.

1- خرید املاک قدیمی و بازسازی

یکی از روش‌هایی که این روزها مورد توجه بسیاری از سرمایه‌داران قرار گرفته است، خرید ملک‌های قدیمی، بازسازی آن‌ها و سپس فروش‌شان با قیمتی بالاتر است. این شیوه می‌تواند روش مناسبی برای سرمایه‌گذاری باشد زیرا روز به ‌روز قیمت ملک افزایش می‌یابد.

البته این شیوه سرمایه‌گذاری برای افرادی مناسب‌تر است که با نحوه بازسازی خانه‌های قدیمی و از همه مهم‌تر بازاریابی این نوع املاک آشنایی کافی داشته باشند.

 نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که شما باید ملک‌هایی را برای بازسازی انتخاب کنید که ارزش ذاتی داشته باشند؛ در غیر این صورت سرمایه‌گذاری در چنین روشی بازدهی چندان مناسبی برای شما نخواهد داشت.

همچنین شما در یک زمان واحد قادر به خرید چند ملک نخواهید بود و نهایتاً روی یک یا دو ملک سرمایه‌گذاری خواهید کرد پس باید به این شیوه سرمایه‌گذاری به چشم یک سرمایه‌گذاری بلندمدت نگاه کنید.

در نهایت خرید ملک قدیمی و بازسازی آن می‌تواند سوددهی خوبی برای شما داشته باشد زیرا قیمت ملک‌های قدیمی کمتر از ملک‌های نوساز است و شما از طریق بازسازی که نوعی ارزش افزوده به حساب می‌آید می‌توانید سود خوبی به دست آورید.

2- خرید و فروش خانه

افرادی که در بازار معامله املاک کار می‌کنند به خوبی می‌توانند فرصت‌های طلایی را شکار کنند. آن‌ها در زمان مناسبی ملک می‌خرند و وقتی که قیمت‌ها سیر صعودی دارد، ملک را می‌فروشند. در این میان نیز معمولاً تغییری در ملک ایجاد نمی‌شود و فقط زمان خرید و فروش آن است که باعث کسب سود می‌شود.

همان‌طور که می‌دانید املاک مسکونی انواع مختلفی دارند.

برای مثال خانه‌های دوبلکس، آپارتمان‌ها، خانه‌های ویلایی و … جزو املاک مسکونی به حساب می‌آیند که شما با توجه به بودجه اولیه‌تان می‌توانید هر کدام از آن‌ها را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید.

در انتها لازم است بدانید که سرمایه‌گذاری به این شیوه می‌تواند بسیار سودآور باشد به شرط آن که با استراتژی مناسبی وارد میدان شوید و بتوانید سرمایه‌گذاری در املاک مسکونی را مدیریت کنید.

3- خرید خانه‌های کلنگی برای ساخت و ساز

یکی دیگر از شیوه‌های سرمایه‌گذاری که این روزها مورد توجه بخش زیادی از سرمایه‌داران قرار گرفته است، خرید ملک کلنگی و ساخت‌و‌ساز آن با هدف افزایش درآمد است.

این روش می‌تواند در بلندمدت سود قابل توجهی برای شما داشته باشد. با این حال برخلاف روش‌های قبلی، شما باید صبور باشید و بتوانید ساخت‌و‌ساز ملک مسکونی را به شیوه درست مدیریت کنید.

جالب است بدانید که این روش سرمایه‌گذاری این روزها طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است زیرا میزان سوددهی آن نسبت به روش‌های دیگر سرمایه‌گذاری در حوزه املاک مسکونی چند برابر است. البته که دردسرهای این شیوه سرمایه‌گذاری هم کم نیست.

 به عنوان مثال با افزایش نرخ تورم دائماً قیمت مصالح ساختمانی، دستمزد کارگر و تمام مواردی که برای ساخت‌وساز نیاز است در حال افزایش بوده و شما باید با یک برنامه‌ریزی دقیق از پس هزینه‌های جاری بربیایید.

انتخاب ملک در منطقه مناسب و ساخت‌و‌ساز اصولی مطابق با استانداردهای روز می‌تواند میزان سودآوری شما را چندین برابر کند.

4- خرید زمین و ساخت و ساز

اگر قصد سرمایه‌گذاری در املاک مسکونی را دارید، خرید زمین و ساخت و ساز نیز می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. البته قبل از اینکه وارد چنین سرمایه‌گذاری‌هایی شوید بهتر است شرایط را به طور کامل بسنجید.

برای مثال یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که گریبان‌گیر سرمایه‌گذاران املاک می‌شود، خرید زمین و شروع ساخت و ساز با اتکا به وام و بدون داشتن پشتوانه مالی است.

 این افراد با امید پیش‌فروش و یا اجاره دادن خانه برای بازپرداخت وام، اقدام به دریافت وام‌های کلان می‌کنند. تجربه نشان می‌دهد ورود به بازار مسکن بدون داشتن سرمایه کافی می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد پس قبل از انجام چنین کاری حتماً درباره نقدینگی مورد نیازتان و راه‌های جذب سرمایه بیشتر فکر کنید.

5- رهن و اجاره خانه

رهن و اجاره دادن خانه و آپارتمان یکی از کم ریسک‌ترین راه‌ها برای کسب درآمد از املاک مسکونی است. افراد زیادی با خرید مسکن و رهن و اجاره دادن آن‌ها یک منبع مالی نسبتاً مناسب برای خود فراهم می‌کنند. علاوه بر این در صورت نیاز و یا به وجود آمدن موقعیت مناسب می‌توانید ملک‌تان را بفروشید.

سرمایه‌گذاری با پول رهن نیز می‌تواند انتخاب خوبی برای افزایش درآمدهای‌تان باشد. البته این روش سرمایه‌گذاری نیز ممکن است مشکلاتی به همراه داشته باشد. برای مثال با کاهش توان مردم برای پرداخت رهن و اجاره ممکن است نتوانید آن‌طور که انتظار دارید درآمد خوبی از اجاره ملک به دست آورید.

6- مشارکت در ساخت مسکن

مشارکت در ساخت یک راه خوب برای سرمایه‌گذاری در املاک مسکونی برای افرادی است که سرمایه کافی در اختیار ندارند. در واقع مشارکت در ساخت یک قرارداد در زمینه پیمانکاری و ساخت‌و‌ساز مسکن است.

در اکثر موارد صاحب زمین به دلیل نداشتن سرمایه کافی برای ساخت مسکن به دنبال یک پیمانکار برای مشارکت در ساخت می‌گردد.

این دو طی توافقاتی، هزینه و سود را میان یکدیگر تقسیم می‌کنند. شرایط زیادی بر قراردادهای مشارکت در ساخت حاکم است به همین دلیل اگر قصد انجام چنین کاری را دارید؛ به شما توصیه می‌کنیم حتماً با یک وکیل معتمد و کار بلد در این زمینه مشورت کنید.

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در بازار مسکن

تا اینجا درباره انواع روش‌های سرمایه‌گذاری در املاک مسکونی صحبت کردیم؛ اما آيا سرمایه‌گذاری در مسکن بدون ریسک است؟ آيا سرمایه‌گذاری در مسکن همیشه سودآور خواهد بود؟ در این بخش مزیت‌ها و معایب سرمایه‌گذاری در مسکن را با هم بررسی می‌کنیم تا اگر قصد ورود به این بازار را دارید بتوانید تصمیم درستی را بگیرید.

مزیت‌های سرمایه‌گذاری در مسکن

1- امنیت بالا:

سرمایه‌گذاری بر روی مسکن نسبت به سرمایه‌گذاری در بازار طلا و ارز امنیت بیشتری دارد. برای مثال شما دیگر نگرانی بابت سرقت اموال خود نخواهید داشت. همچنین نوسانات بازار مسکن قابل پیش‌بینی‌تر از نوسانات بازار ارز و سکه است.

2- منبع درآمدی پایدار:

سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن می‌تواند شما را به یک درآمد پایدار برساند. بسیاری از افراد از طریق خرید مسکن و رهن و اجاره آن، درآمد پایداری را برای خود فراهم می‌کنند. با این کار علاوه بر حفظ سرمایه، درآمدی نیز به صورت ماهیانه عاید سرمایه‌گذاران می‌شود.

3- دریافت تسهیلات:

تقریباً در هیچ کدام از روش‌های سرمایه‌گذاری دیگر امکان دریافت تسهیلات وجود ندارد. در صورتی که شما با سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن می‌توانید از وام‌های بانکی و سایر تسهیلات دیگر استفاده کنید.

4- عدم نیاز به دانش یا مهارت تخصصی:‌

برخلاف بسیاری از روش‌های دیگر سرمایه‌گذاری شما به دانش تخصصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن ندارید. برای مثال سرمایه‌گذاری در بورس نیاز به دانش تخصصی دارد؛ در حالی که شما با داشتن اطلاعات کمی درباره ساخت و ساز هم می‌توانید به این بازار ورود کنید. البته که هر چه قدر دانش شما در زمینه ساخت و ساز و هزینه‌های آن بیشتر باشد، ریسک سرمایه‌گذاری کمتر خواهد شد.

معایب سرمایه‌گذاری در مسکن

1- نیاز به سرمایه اولیه زیاد:

یکی از بزرگ‌ترین ایرادات سرمایه‌گذاری در املاک مسکونی نیاز به داشتن نقدینگی بالا است. شما برای خرید زمین، ساخت و ساز و حتی مشارکت در ساخت، نیاز به سرمایه اولیه زیادی دارید؛ بنابراین افرادی که نقدینگی بالایی در اختیار ندارند نمی‌توانند سرمایه‌گذاری موفقی در این بازار داشته باشند.

2- هزینه‌های استهلاک:

شما برای سرمایه‌گذاری در بازارهای دیگر مانند خودرو، ارز یا طلا نگرانی بابت هزینه‌های استهلاک نخواهید داشت؛ در حالی که خانه‌های مسکونی به مرور زمان دچار فرسودگی می‌شوند‌ و ممکن است هزینه‌هایی را به شما تحمیل کنند.

3- میزان پایین نقدشوندگی:

از زمانی که شما تصمیم به فروش ملک می‌گیرید تا زمانی که بتوانید ملک خود را نقد کنید ممکن است زمان زیادی طول بکشد. این روش سرمایه‌گذاری برای افرادی که به دنبال کسب سود در کوتاه‌مدت هستند چندان مناسب نیست.

4- هزینه زیاد معاملات:

شما برای خرید یا فروش ملک‌های مسکونی باید هزینه‌های زیادی را پرداخت کنید. این هزینه بابت نقل و انتقالات، عوارض شهرداری، کارمزد واسطه فروش و مواردی از این قبیل خواهد بود.

سودآوری مطمئن با سرمایه‌گذاری در املاک مسکونی

افزایش صعودی قیمت مسکن، رشد تورم، کاهش ارزش ریال و مواردی از این دست باعث شده که بسیاری از افراد به فکر پیدا کردن راهی برای سرمایه‌گذاری باشند.

سرمایه‌گذاری در مسکن نیز به دلیل عدم نیز به دانش تخصصی، امنیت بالا، امکان دریافت تسهیلات بانکی و قابل اتکا به عنوان یک منبع درآمد پایدار توجه بسیاری از سرمایه‌داران را به خود جلب کرده است.

 همچنین تنوع سرمایه‌گذاری در بازار مسکن نیز نسبت به روش‌های دیگر سرمایه‌گذاری بیشتر بوده و شما از طریق روش‌های مختلفی مانند بازسازی خانه‌های قدیمی،خرید و فروش ملک و مشارکت در ساخت می‌توانید در بازار مسکن سرمایه‌گذاری کنید.

مقالات مرتبط

چرا باید در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنیم؟

شمش طلا چیست؟

برای سرمایه گذاری طلای آب شده خوب است؟

انواع حساب بانکی

داغ ترین ها

صندوق‌های سرمایه‌گذاری بورسی مبتنی بر طلا

آشنایی با بازار مسکن

مطالب مشابه

ساده

۱۷ دی ۱۴۰۲

بهترین ارز دیجیتال ارزان برای سرمایه‌گذاری سودآور

دسته بندی:دانشنامه

سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال ارزان قیمت فرصت مناسبی برای افرادی است که بودجه محدودی در اختیار دارند یا می‌خواهند با آزمون‌وخطا و افزایش تجربیات‌شان وارد بازار رمز ارزها شوند. البته نمی‌توان انکار کرد که گاهی رمز........

۱۷ دی ۱۴۰۲

بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری کوتاه مدت

دسته بندی:دانشنامه

بسیاری از افرادی که وارد بازار ارز دیجیتال می‌شوند قصد سرمایه‌گذاری کوتاه مدت دارند. این افراد معتقدند که بازار ارزهای دیجیتال می‌تواند سود قابل‌توجهی را نصیب آن‌ها کند اما ترجیح می‌دهند که برای سرمایه‌گذاری بلند........

۱۷ دی ۱۴۰۲

بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه‌گذاری بلند مدت کدام است؟

دسته بندی:دانشنامه

هر روز به تعداد علاقمندان به سرمایه‌گذاری در بازار ارز دیجیتال اضافه می‌شود. این بازار مالی توانسته محبوبیت زیادی در میان مردم به‌خصوص نسل جوان به دست بیاورد. امروزه هر کسی با مقداری سرچ در........